Τελευταιες Ειδησεις

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Hackers αποκαλύπτουν απόρρητα δεδομένα της αστυνομίας της Άγκυρας

Την περασμένη εβδομάδα hackers από την ομάδα «RedHack» πραγματοποίησαν διαδικτυακή επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Άγκυρας, από όπου αλίευσαν απόρρητα δεδομένα και όπως αναφέρουν ένας από τους κοινούς κωδικούς των χρηστών ήταν «123456.»
Ένα από τα μέλη της ομάδα με το ψευδώνυμο “Radikal” αναφέρει:
«RedHack was founded after deliberating on how to utilize our skills for the oppressed peoples.»The question is, how serious can a police force be if they save secret files with a password like ’123456’?”
Επίσης, αναφέρει ότι επιτέθηκαν στις Αστυνομικές Αρχές της Άγκυρας επειδή είναι κέντρο εφαρμογών όπως των «E-State» και «E-Police» και για αυτό εκτιμούσαν ότι θα είχε καλύτερη ασφάλεια από ιστοσελίδες άλλων αστυνομικών τμημάτων.
Οι RedHack απέσπασαν αρχεία που αφορούσαν πολίτες οι οποίοι ανέφεραν άλλους πολίτες για ύποπτες δραστηριότητες και τις δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα www.kizilhack.org, η οποία έχει κλείσει προς το παρόν με δικαστική εντολή από την Τουρκία. Ο κωδικός για τα απόρρητα αυτά δεδομένα ήταν “123456”.
Επιπλέον, σχεδόν τα μισά λογισμικά, που ήταν εγκατεστημένα στους υπολογιστές της αστυνομίας, ήταν παράνομα αντίγραφα και αυτό αποδεικνύεται με τα screenshots που πήραν.
Τέλος, επιτέθηκαν και διέγραψαν αρχεία από σελίδες που ανήκαν σε φασίστες, σε άτομα που θεωρούν εχθρούς του λαού, σε κυβερνητικούς αξιωματούχους, στις νομικές αρχές κ.α.
Μέλος της ομάδας αναφέρει ότι θα συνεχίσουν να δημοσιεύουν πληροφορίες του αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας.

www.secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου