Τελευταιες Ειδησεις

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας: Η λιτότητα θα μας στείλει στην κόλαση


O επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο τόνισε την αντίθεση του στο τελεσίγραφο της Καγκελαρίου Μέρκελ, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είτε θα επιδιώξει την οικονομική μεταρρύθμιση με μέτρα λιτότητας ή θα δει την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει η κυρία Μέρκελ, αλλά ξέρω τι θέλουμε να κάνουμε εμείς», είπε οΤσίπρας και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρωζώνη. Αλλά πιστεύουμε ότι η κυρία Μέρκελ θέτει το ευρώ και την ευρωζώνη σε μεγάλο κίνδυνο από την τήρηση αυτών τωνμέτρων λιτότητας». 
«Θέλουμε να αλλάξουμε τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θέλουμε να το κάνουμε αυτό με την ενσωμάτωση όλων των δυνάμεων και του λαού της Ευρώπης, που θέλει μια μεγάλη αλλαγή. Όλοι καταλαβαίνουν τώρα ότι με αυτή την πολιτική βαδίζουμε απευθείας για την κόλαση. Και θέλουμε να αλλάξουμε αυτόν τον δρόμο».
Ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση τι συνέπειες θα έχει η Ελλάδα αν εγκαταλείψει το ευρώ και επιστρέψει στη δραχμή, υποστήριξε πως: «Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή, την επόμενη μέρα οι άλλες χώρες στην Ευρώπη θα έχουν το ίδιο πρόβλημα».
«Πραγματικά διαφωνώ με πολλά από τα πράγματα που πιστεύει η κυρία Μέρκελ ωστόσο συμφωνώ με όσα είπε πριν, ότι εάν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, την επόμενη μέρα οι αγορές θα ψάχνουν να βρουν ποιος θα είναι ο δεύτερος, και η δεύτερη θα είναι η Ιταλία ή η Ισπανία».
Όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει ως πρωθυπουργός ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Πρώτα απ 'όλα, θα ακυρώσουμε όλα αυτά τα μέτρα λιτότητας. Πιστεύουμε ότι αυτή η κρίση δεν είναι μια ελληνική κρίση, αλλά μια ευρωπαϊκή κρίση. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια κοινή λύση - για το ρόλο της ΕΚΤ, σχετικά με τα ομόλογα στην Ευρώπη, για τη διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους όλων των ευρωπαϊκών χωρών».
www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου