Τελευταιες Ειδησεις

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Διαφάνεια και στην οικονομία

Την Παρασκευή 11/05/2012 ο κ. Παπαδήμος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Παπούλια. Ο τελευταίος ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ενημέρωση για την οικονομία, σημείωμα που εστάλη στον κ. Παπούλια μέσα στο σαββατοκύριακο. Αργότερα, ενώ ζητήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η δημοσιοποίηση της επιστολής, ο κ. Παπούλιας αρνήθηκε.

Η πλήρης και σωστή πληροφόρηση των πολιτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την διαμόρφωση σωστών αποφάσεων, πόσο μάλλον η πλήρης και σωστή ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για την κατάσταση της οικονομίας, πριν τις συναντήσεις τους για σχηματισμό κυβέρνησης.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου κυρίου Καψή σε σχετική ερώτηση, πως οι πολιτικοί αρχηγοί δεν ενημερώθηκαν γιατί ο κ. Παπαδήμος «δεν θέλησε να θεωρηθεί ως παρέμβαση», μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να εκληφθεί, καθώς η ενημέρωση είναι απαραίτητη ακριβώς για να επηρεάσει τις αποφάσεις.

Στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας θεωρούμε ότι η απόκρυψη πληροφοριών καταντά τις δημοκρατικές διαδικασίες μια παρωδία, καθώς είναι αδύνατον να ληφθούν λογικές αποφάσεις χωρίς ενημέρωση.

Γι΄ αυτό απαιτούμε την δημοσιοποίηση όλων των δεδομένων, του σχετικού σημειώματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, καθώς και την άμεση γνωστοποίησή τους προς τους αρχηγούς των κομμάτων.

ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

pirateparty.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου