Τελευταιες Ειδησεις

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ντροπή! Κλειστό το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία!

Έρχεται στην Αρχαία Ολυμπία ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζάκ Ρογκ με σκοπό να παραστεί στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Έρχονται επίσης όλα σχεδόν τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) και της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε).
Για το Μουσείο Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχαία Ολυμπία που μένει κλειστό απο το 2008 δεν γίνεται καμμία κουβέντα.
Ανήκει στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε).
Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες να φθάνουν από τα κρουαζερόπλοια κυρίως, στην Αρχαία Ολυμπία και βρίσκουν το Μουσείο κλειστό.
Είναι από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας, αλλά παραμένει κλειστό εδώ και πάνω από χρόνο λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου.
Το 1961 μέχρι το 1972 το μουσείο ήταν ιδιωτικό, ανήκε στον Γ.Παπαστεφάνου, και στεγαζόταν σε παλιό οίκημα Δημοτικού Σχολείου με την ονομασία “Αθλοφιλοτελικό Ολυμπιακό Μουσείο”
Το 1963 ο Γεώργιος Παπαστεφάνου με επιστολή του στον διάδοχο Κωνσταντίνο γνωστοποίησε την επιθυμία του να δωρίσει το Μουσείο με τις συλλογές του στην Ε.Ο.Α.
Το 1968 άρχισαν οι εργασίες του νέου κτιρίου, αυτό που υπάρχει σήμερα.
Ολοκληρώθηκαν το 1972.
Το κτίριο είχε υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 2008 αλλά ποτέ δεν επισκευάστηκε.
Το Μουσείο λειτουργούσε στο συγκεκριμένο χώρο από το 1972 και φιλοξενεί στους χώρους του αποκλειστικά εκθέματα, αναμνηστικά και δάδες από τις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, από την αναβίωση τους, το 1896 έως και το 1992, σπάνιες φωτογραφίες, μετάλια, διπλώματα, γραμματόσημα κλπ.
Η μελέτη ανακατασκευής του δεν έχει ακόμα υλοποιηθεί.
Ο διευθυντής της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία κ. Θέμης Λαίνης μας είπε στο www.Iliaoikonomia.gr ότι εχει θέσει το θέμα επανηλειμένα στην Ε.Ο.Α.
Οι χιλιάδες τουρίστες, που επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία, περνούν έξω μόνο από αυτό το Μουσείο.

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου