Τελευταιες Ειδησεις

Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Αποποιήθηκε την αμερικανική υπηκοότητα ο συνιδρυτής του Facebook

Το όνομά του δε θα υπάρχει στους καταλόγους της εφορίας

Ο Εντουάρντο Σαβέριν, συνιδρυτής της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, απαρνήθηκε την αμερικανική του υπηκοότητα ενώ πλησιάζει η στιγμή της εισόδου της εταιρείας του στο αμερικανικό Χρηματιστήριο.
Το γεγονός αυτό θα του επιτρέψει να αποφύγει βαριά φορολόγηση των κερδών του, μεταδίδει σήμερα το Bloomberg News και άλλα μέσα.

Το όνομα του 30 χρονου Σαβέριν, ο οποίος γεννήθηκε στη Βραζιλία, μετέβη στις ΗΠΑ το 1992, πήρε την αμερικανική υπηκοότητα το 1998 και πλέον ζει στη Σιγκαπούρη, απαριθμείται μεταξύ των 178 ονομάτων που "αποποιήθηκαν την αμερικανική υπηκοότητα" στους καταλόγους της εφορίας που δημοσιεύθηκαν στις 30 Απριλίου.

Η απόφαση αυτή πραγματώνεται λίγες ημέρες πριν την είσοδο του Facebook στην Ουόλ Στριτ στις 18 Μαΐου, που αναμένεται να αποφέρει στην εταιρεία που διατηρεί με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ περί τα 70 με 87,5 δισ. δολάρια.

Ο Σαβέριν δεν διαθέτει ποσοστό στο Facebook που να ξεπερνά το 4% και αυτό αποτελεί έναν από τους λόγους της διένεξής του με τον Ζούκερμπεργκ, όπως παρουσιάζεται και στην κινηματογραφική ταινία «Το Κοινωνικό Δίκτυο» (The Social Network), που αφηγείται την ιστορία της ίδρυσής της ιστοσελίδας. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης το μερίδιο του Σαβέριν στην εταιρεία ανέρχεται στα 3,4 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό του, ο Σαβέριν απαρνήθηκε την αμερικανική υπηκοότητα διότι σκοπεύει να εγκατασταθεί μόνιμα στη Σιγκαπούρη, απ’ όπου επιβλέπει τις επενδύσεις του «σε Βραζιλιάνικες και άλλες διεθνείς εταιρείες, που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ασία».

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου