Τελευταιες Ειδησεις

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Moody’s: Προς υποβάθμιση οδεύουν 100 ευρωπαϊκές τράπεζες

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος, με τη Μοοdy’s να ετοιμάζεται να προχωρήσει σε υποβάθμιση περισσότερων από 100 ευρωπαϊκών τραπεζών εντός του μήνα.
Η κίνηση αυτή αναμένεται να εκτινάξει το κόστος δανεισμού γι’ αυτές τις τράπεζες και να τις εξαναγκάσει να περιορίσουν τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας.

Τον περασμένο Ιανουάριο εξάλλου, η Moody’s είχε πει ότι θα αναθεωρήσει την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών τραπεζών και εταιρειών με διεθνή χρηματοπιστωτική δραστηριότητα, ώστε πλέον να αποτυπώνονται οι επιπτώσεις της κρίσης χρέους, της χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης και των νέων κανόνων για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις που έχουν καθορισθεί από την Επιτροπή της Βασιλείας.

Σε σημείωμά του, στις 13 Απριλίου, ο οίκος αξιολόγησης είχε πει ότι θα ξεκινήσει τις υποβαθμίσεις στις αρχές Μαΐου με την αναθεώρηση των αξιολογήσεων των ιταλικών τραπεζών, για να περάσει στη συνέχεια σε χώρες όπως η Ισπανία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Βρετανία και η Γερμανία.


www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου