Τελευταιες Ειδησεις

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

7 βήματα για να μην ξαναπάρεις ποτέ το βάρος που έχασες


Φοβάσαι ότι θα ξαναπάρεις γρήγορα το βάρος που έκανες τόσο κόπο να χάσεις; Δες τον τρόπο για να τα καταφέρεις.










1. Γυμνάσου κάθε μέρα
7 βήματα για να μην ξαναπάρεις ποτέ το βάρος που έχασες (6)
Μελέτες έχουν δείξει ότι 60 με 90 λεπτά άσκηση την ημέρα, αυξάνει τις πιθανότητες να διατηρήσεις το βάρος που έχασες. Για να κάνεις την άσκηση συνήθεια, προσπάθησε να έχεις ποικιλία: τρέξιμο, βάρη, τένις, ποδήλατο και ό,τι άλλο σου αρέσει για να μην βαριέσαι.
2. Φάε περισσότερο για να ζυγίζεις λιγότερο
7 βήματα για να μην ξαναπάρεις ποτέ το βάρος που έχασες (7)
Μπορεί να νομίζεις ότι αν τρως περισσότερα θα παχύνεις, αλλά ισχύει το αντίθετο. Για να κάνεις το μεταβολισμό σου να κινηθεί πιο γρήγορα, φάε συνολικά πέντε γεύματα (τρία κύρια και δυο ενδιάμεσα) με απόσταση 2-3 ωρών μεταξύ τους. Προτίμησε τροφές χαμηλές σε λιπαρά.
3. Μην παραλείπεις το πρωινό σου
7 βήματα για να μην ξαναπάρεις ποτέ το βάρος που έχασες (3)
Θα το έχεις διαβάσει πολλές φορές. Το θέμα είναι, το τηρείς; Το πρωινό είναι ίσως το πιο βασικό γεύμα της ημέρας. Χωρίς αυτό ο οργανισμός σου δεν λειτουργεί αποδοτικά, ενώ θα φτάσεις γρήγορα σε σημείο να πεινάσεις τόσο που θα αρχίσεις να τρως ό,τι βρεις μπροστά σου.
4. Ζυγίσου τακτικά (αλλά όχι κάθε μέρα)
7 βήματα για να μην ξαναπάρεις ποτέ το βάρος που έχασες (8)
Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Μην το παρακάνεις, γιατί τελικά θα αγχώνεσαι χωρίς λόγο, αφού το βάρος σου μπορεί να αλλάζει από μέρα σε μέρα και αυτό είναι κάτι φυσιολογικό.
5. Κράτα ημερολόγιο
7 βήματα για να μην ξαναπάρεις ποτέ το βάρος που έχασες (2)
Ανεξάρτητα με το τι πιστεύεις, μπορεί τελικά να τρως περισσότερο απ’ όσο νομίζεις. Για να είσαι σίγουρος, κράτα καλύτερα ημερολόγιο με τα γεύματά που τρως κάθε μέρα, από το πρώτο γεύμα σου μέχρι το τελευταίο.
6. Αγάπησε το σώμα σου
7 βήματα για να μην ξαναπάρεις ποτέ το βάρος που έχασες (4)
Μην κρίνεις συνέχεια αρνητικά το σώμα σου και την εμφάνισή σου, δεν βοηθάς καθόλου. Αποδέξου το και αγάπησέ το, αν θέλεις να ξεφορτωθείς τα περιττά κιλά για τα καλά.
7. Να έχεις υπομονή
7 βήματα για να μην ξαναπάρεις ποτέ το βάρος που έχασες (5)
Μην περιμένεις να αποκτήσεις το θεϊκό σώμα που ονειρεύεσαι σε ένα ή δυο μήνες. Όσοι διατηρούνται fit δεν σταματούν ποτέ την προσπάθεια.

www.otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου