Τελευταιες Ειδησεις

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη γενοκτονία της Σρεμπρένιτσα

Κάθετη απάντηση της Δανίας για την άρνησή της από τον Νίκολιτς

Την ελπίδα ότι οι δηλώσεις του νεοεκλεγέντα προέδρου της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς περί άρνησης της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα ήταν «γκάφα» εξέφρασε η πρέσβης της Δανίας στο Βελιγράδι Μέτε Κιούελ Νίλσεν.

«Το βράδυ των εκλογών, ο κ. Νίκολιτς δήλωσε ότι θα προωθήσει την προσέγγιση της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη συνέχεια επανέλαβε τη δέσμευση αυτή, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ενώπιον της σερβικής βουλής. Χαιρετίζουμε αυτές τις δηλώσεις κι ελπίζουμε ότι θα γίνουν οι δηλώσεις αυτές πράξεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Δανίας στη σερβική πρωτεύουσα στην εφημερίδα «Ντάνας».

Η πρέσβης της Δανίας (σ.σ. η χώρα αυτή ασκεί την προεδρία της ΕΕ την τρέχουσα περίοδο) είπε πως η χώρα της έχει ξεκάθαρη στάση σε ό,τι αφορά τη Σρεμπρένιτσα και απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια να γραφτεί εκ νέου η ιστορία.

«Η σφαγή στη Σρεμπρένιτσα ήταν γενοκτονία κι αυτό έχει επιβεβαιωθεί τόσο από το Διεθνές Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία όσο και από το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης. Είναι μία μαύρη κηλίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία, που δεν πρέπει να ξεχαστεί ή να επαναληφθεί» είπε χαρακτηριστικά η κ. Νίλσεν.

www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου