Τελευταιες Ειδησεις

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Μόνος στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία


10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το «Μόνος στο σπίτι», μια ταινία με την οποία μεγάλωσαν οι γενιές των τελευταίων 20 ετών.

Η φωτογραφία της φίλης του Buzz που βρίσκει ο Κέβιν ήταν στην πραγματικότητα η φωτογραφία ενός αγοριού το οποίο είχαν κάνει έτσι που να μοιάζει με κορίτσι, διότι ο σκηνοθέτης θεώρησε πολύ σκληρό το να κοροϊδέψει ένα νεαρό κορίτσι για την εμφάνιση του.
Μόνος στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία (1)
Υπάρχει ένας μύθος, σύμφωνα με τον οποίο ο Elvis Presley (που πέθανε το 1977, πολύ πριν τα γυρίσματα) εμφανίστηκε καμουφλαρισμένος ως κομπάρσος στην ταινία. Πολλοί από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Elvis είναι ακόμα ζωντανός, υποστηρίζουν ότι ο άνδρας με το μούσι που στέκεται όρθιος στο βάθος στη σκηνή που η κυρία MacCallister φωνάζει στον υπάλληλο του αεροδρομίου (λίγο πριν συναντήσει τον John Candy), είναι ο Elvis.
Μόνος στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία (2)
Το τεύχος του Playboy που βρίσκει ο Kevin στο δωμάτιο του Buzz είναι του Ιουλίου του 1989 με την Erika Eleniak (την γνωρίσαμε στο Baywatch) ως Miss Ιούλιος.
Μόνος στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία (3)
Ο «διαβολικός κλίβανος» στο υπόγειο έγινε από δύο άνδρες με πετονιά και φακούς.
Μόνος στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία (4)
Ο Robert De Niro απέρριψε τον ρόλο του Harry.
Μόνος στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία (5)
Οι «Άγγελοι με βρώμικες ψυχές» (Angels with Filthy Souls) είναι μια φανταστική γκανγκστερική ταινία που έγινε ειδικά για την ταινία. Υπάρχει επίσης και μια συνέχεια της ταινίας, «Αγγέλοι με ακόμα πιο βρώμικες ψυχές» (Angels with Even Filthier Souls), στο σίκουελ.
Μόνος στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία (6)
Το «Talkboy» σχεδιάστηκε αρχικά ως μη λειτουργικό gadget για το Home Alone, που χρησιμοποιήθηκε από τον χαρακτήρα του Macaulay Culkin. Το 1993 όμως βγήκε μια λειτουργική έκδοση του στο εμπόριο, η οποία ήταν αποτέλεσμα μιας εκστρατείας με μαζική αποστολή επιστολών από τους νεαρούς fans της ταινίας που ήθελαν το δικό τους Talkboy.
Μόνος στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία (7)
Ο John Candy γύρισε το κομμάτι του σε μία μόνο ημέρα, αν και ήταν εξαιρετικά κουραστική με 23 ώρες γυρισμάτων. Το απόσπασμα με την διήγηση μιας ιστορίας σύμφωνα με την οποία μία φορά ξέχασε τον γιο του σε ένα σπίτι που γινόταν μια κηδεία, ήταν 100% αυτοσχεδιασμός της στιγμής.
Μόνος στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία (8)
Στη σκηνή όπου ο Χάρι δαγκώνει το δάχτυλο του Kevin, ο Joe Pesci δάγκωσε πραγματικά τον Macaulay Culkin, αφήνοντας μια ουλή στο δάχτυλό του.
Μόνος στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία (9)
Ο Daniel Stern δέχτηκε να έχει την ταραντούλα στο πρόσωπό του για μία μόνο λήψη. Επίσης, έπρεπε να προσποιηθεί πως ουρλιάζει, επειδή ο θόρυβος θα φόβιζε την αράχνη. Ο ήχος της κραυγής προστέθηκε αργότερα.
Μόνος στο σπίτι: 10 πράγματα που δεν γνωρίζατε για την ταινία (10)


www.otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου