Τελευταιες Ειδησεις

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

H Cecil το πιο διάσημο λιοντάρι γίνεται τρόπαιο κυνηγού...














Το πιο διάσημο και πιο φωτογραφούμενο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, η Cecil δολοφονήθηκε από έναν κυνηγό λίγο έξω από τα όρια του πάρκου στο οποίο ανήκε. Το λιοντάρι φορούσε GPS και μέσο αυτού εντοπίστηκε. Ο κυνηγός αφού το πυροβόλησε με βέλος ξεκίνησε να ψάχνει το λιοντάρι μιας και πρόλαβε να ξεφύγει. Δυστυχώς όμως το βρήκε…


Το λιοντάρι αποκεφαλίστηκε και του έβγαλαν το δέρμα και όλα αυτά για να καταλήξουν σε κάποια φρικιαστική συλλογή κάποιου πλούσιου κυνηγού πού άλλη δουλειά δεν έχει να κάνει αλλά μόνο ξέρει να αφανίζει σπάνια είδη.

 Ο αριθμός αγρίων ζώων στην Αφρική μειώνεται ταχύτατα κάθε χρόνο. Νούμερο ένα αιτία είναι το λαθραίο κυνήγι. Κυνηγοί που έχουν την οικονομική δυνατότητα να νοικιάζουν ακόμη και ελικόπτερα δε διστάζουν να σκοτώσουν ζώα ακόμη και μέσα σε πάρκα ιδιωτών.

Στη σελίδα του facebook Stop Melissa Bachman θα βρείτε πολλές ιστορίες και αναφορές για διάφορα περιστατικά που γίνονται καθημερινά στην Αφρική.

 Σίγουρα για κάποιους πρώτη προτεραιότητα δεν είναι τα άγρια ζώα και η Αφρική μιας και υπάρχουν πιο σημαντικά θέματα όπως άνθρωποι που πεθαίνουν από την πείνα αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι χωρίς αυτή την άγρια ζωή ίσως να μην υπήρχαμε και εμείς.

 Οι επιπτώσεις από τις ζημιές που κάνουμε σε αυτό τον πλανήτη είναι εδώ και χρόνια αισθητές…

                                                                                                                                                 Η Μαϊμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου