Τελευταιες Ειδησεις

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Δραματική προσγείωση αεροσκάφους στο Αμστερνταμ (video)

Αυτήν την προσγείωση σίγουρα θα τη θυμούνται για καιρό οι επιβάτες ενός αεροσκάφους Boeing 777-300ER της KLM Asia. Το αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε πτήση από την Οσάκα της Ιαπωνίας στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, έφτασε το απόγευμα του Σαββάτου στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, την ώρα που οι άνεμοι ξεπερνούσαν τα 120 χλμ/ώρα.

 Στο αεροδρόμιο είχε σημάνει κόκκινος συναγερμός, όμως ο κυβερνήτης του Boeing 777 προσέγγισε με δυσκολία τον διάδρομο προσγείωσης και κατόρθωσε να κρατήσει το αεροσκάφος στη σωστή θέση πριν οι τροχοί πατήσουν με ασφάλεια στο έδαφος. Οι επιβάτες κατέβηκαν έντρομοι στο αεροδρόμιο, ευτυχώς όμως κανείς δεν είχ επάθει τίποτα. Καθυστερήσεις υπήρξαν σε δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ και οι αρχές προειδοποίησαν τους ταξιδιώτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις στο οδικό δίκτυο, καθώς ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές σαρώνουν τη χώρα, με αποτέλεσμα η μετεωρολογική υπηρεσία να εκδώσει κόκκινο συναγερμό.

 Η Ολλανδία βρίσκεται σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας από την Παρασκευή, καθώς ισχυρότατη καταιγίδα σαρώνει τη χώρα, προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις και πολλά προβλήματα. Ένας οδηγός έχασε τη ζωή του στην επαρχία Gelderland, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όταν ένα δέντρο καταπλάκωσε το όχημά του, ενώ υπάρχουν αναφορές για πολλούς τραυματίες σε διάφορες πόλεις.

 Τα δρομολόγια των τρένων ανεστάλησαν στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Άμστερνταμ, όπως και εκείνα των τραμ κατά μήκος της πόλης. Πολλοί δρόμοι είναι απροσπέλαστοι λόγω των δέντρων που ξεριζώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητα έως 121 χλμ/ ώρα στις παράκτιες περιοχές και η καταιγίδα αυτή είναι η σφοδρότερη που έχει πλήξει τη χώρα μήνα Ιούλιο από το 1901, όταν ξεκίνησε η καταγραφή των ακραίων φαινομένων. Εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν τόσο στο Άμστερνταμ, όσο και στο Ρότερνταμ,ακυρώθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών.
 Πηγή: http://www.e-daily.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου