Τελευταιες Ειδησεις

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τούρκοι και Σκοπιανοί συντονίζονται εναντίον της Ελλάδος

Οι ισλαμιστές συνεχίζουν χωρίς καμία παρέκκληση την «στρατηγική» των Τούρκων στρατηγών.

Οι γνωστές και διαχρονικές βλέψεις των δύο «άσπονδων φίλων» της Ελλάδος αποκαλύπτονται διαρκώς με πλήθος αποδείξεων που δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε ή να αγνοούμε:

Στις 16 Μαίου 2012 ο υπουργός Εξωτερικών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της (ψευτο) Μακεδονίας Νίκολα Πόποσκι επισκέφτηκε καμμιά ντουζίνα Τούρκων επισήμων κατά την διάρκεια «επίσημης» επίσκεψης του στην….
Τουρκία, την αυτόκλητη «προστάτιδα δύναμη» των Σκοπιανών, εκφράζοντας την μεγάλη ικανοποίησή του για το «υψηλό επίπεδο» πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Άλλωστε, οι «δεσμοί» τους (με στόχο της Ελλάδα) συνεχίζονται κανονικά και επί κυριαρχίας των ισλαμιστών όπως ακριβώς και κατά την εποχή της κυριαρχίας των Τούρκων στρατηγών (Σχετικό με το θέμα είναι και το άρθρο μας της 19ης Απριλίου 2008 με τίτλο Τούρκοι και Σκοπιανοί συντονίζονται εναντίον της Ελλάδος με την υποστήριξη της ΜΙΤ ).

Στα πλαίσια της επίσκεψης, όλοι οι Τούρκοι επίσημοι, απολαμβάνοντας εμφανώς τα ποικιλόμορφα προβλήματα της Ελλάδος που οδήγησαν σε πολιτική αστάθεια και σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, θυμήθηκαν τον υπεροπτικό και προκλητικό εαυτό τους παριστάνοντας την «υπερδύναμη» που απευθύνει συστάσεις στους υπηκόους της νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας που ονειρεύονται.

Οι δηλώσεις των Τούρκων επισήμων στα χαμηλότερα επίπεδα εξουσίας χαρακτηρίζονται απο προκλητική ακρότητα, ενώ στα υψηλότερα επίπεδα «φιλτράρονται» ελάχιστα διατηρώντας το ίδιο πνεύμα. Έτσι, ο Τούρκος υπουργός για ευρωπαικά ζητήματα Εγκεμέν Μπαγίς, με αφορμή την επίσκεψη των Σκοπιανών στην Τουρκία, ξέσπασε σε ένα παραλήρημα που θυμίζει έντονα αλυσοδεμένο σκύλο που γαυγίζει για να τον ακούσουν:

«Ελπίζω η Ελλάδα, αντί να ασχολείται με την ονομασία της “Μακεδονίας”, με κάποια προβλήματα στα νησιά και με το συρματόπλεγμα στα σύνορα, να δώσει βάρος στα οικονομικά προβλήματά της» και ότι «το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου κατέστησε δύσκολη υπόθεση τον σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα, αλλά η Τουρκία… θα σεβαστεί τις αποφάσεις του ελληνικού λαού!» (Σημ. συντ.: Τέτοια μεγαλοψυχία της νεο-οθωμανικής πύλης ούτε που την φανταζόμασταν!).

Ακολούθησε ο υπουργός των «μηδενικών προβλημάτων» με τους γείτονες της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου που κατόρθωσε όμως να μην αφήσει ούτε ένα γείτονα της Τουρκίας χωρίς πάρα πολλά προβλήματα:

«Επιθυμούμε να αρθούν το συντομότερο τα τεχνητά εμπόδια που ορθώνονται μπροστά στην ένταξη της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ. Θεωρούμε τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ευημερία της “Μακεδονίας”, σπονδυλική στήλη της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια. H “Μακεδονία” είναι μια χώρα παράδειγμα άψογης συμβίωσης εθνοτήτων και θρησκειών. Υποστηρίζουμε την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, οποία ένταξη θα συμβάλει στη σταθερότητα στην περιοχή. Εμείς θεωρούμε αναγκαία για τη διασφάλιση της μόνιμης σταθερότητας στην περιοχή την ένταξη τόσο της “Μακεδονίας”, όσο και της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ»

Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα στο Σικάγο (20 Μαίου 2012), ο ίδιος άνθρωπος έσπευσε σε μια τριτεύουσας σημασίας εκδήλωση για να «βραβευτεί» από μια σλαβομακεδονική οργάνωση χωρίς βέβαια να παραλείψει να «πουλήσει προστασία» στους «υπηκόους» του: «Δεν είμαι μόνο μεγάλος και ειλικρινής φίλος της “Μακεδονίας”, αλλά επίσης “Μακεδόνας”», είπε στους αλαλάζοντες Σκοπιανούς προσθέτοντας πως «η φιλία των δύο χωρών θα συνεχιστεί για πάντα».

Τέλος, ο Τούρκος Πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιούλ, το υποκατάστατο του Ρ. Τ. Ερντογάν, κινήθηκε σε ανάλογο μήκος κύματος:

« Ο Πρόεδρος Γκιουλ αναφερόμενος ειδικότερα στην επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο (σημ.συντ. 20 και 21 Μαίου 2012), επισήμανε την πλήρη υποστήριξη που έχουν τα Σκόπια από την Τουρκία για την ένταξή τους στη Συμμαχία και επανέλαβε την αποφασιστική θέση της Τουρκίας που απαιτεί να γίνει σύντομα μέλος του ΝΑΤΟ. Δεσμεύτηκε, μάλιστα, για προσωπική υποστήριξη στην προσεχή σύνοδο κορυφής στο Σικάγο».

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι, πιστοί σε μαχροχρόνιες στρατηγικές ανεξάρτητα από το ποιοί διαχειρίζονται την εξουσία, εργάζονται σταθερά αφ΄ενός μεν στην διαχρονική επιδίωξη της δημιουργίας μουσουλμανικού τόξου γύρω από την Ελλάδα με τον προσεταιρισμό της νεόκοπης «Δημοκρατίας της ψευτο-Μακεδονίας» (αλλά και μέσα στην Ελλάδα με την συστηματική διοχέτευση λαθρομεταναστών), αφ΄ετέρου δε στην «συνήθεια» τους να κάνουν μικρά βήματα επίτευξης των στρατηγικών τους στόχων όποτε η Ελλάδα περνάει μια έκτακτη ή ταραγμένη περίοδο:

Μας ζητάνε λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ, να μην ασχολούμαστε με τους πλαστογράφους της ιστορίας που μας προσβάλλουν για ολόκληρες δεκαετίες εξαντλώντας τα όρια της υπομονής μας, να μην εμποδίζουμε με συρματοπλέγματα την λαθρομετάστευση που έχουν προσεκτικά οργανώσει για να μετατρέψουν ανενόχλητοι την Ελλάδα σε Αφρική, Μπαγκαλντές και Πακιστάν και να μην προστατεύουμε τα νησιά μας από τις αρπακτικές νεο-οθωμανικές τους ορέξεις. Και όλα αυτά, χωρίς να έχουν πλέον τις πλάτες των Εβραίων και των Αμερικανών! Έτσι, περιορίζονται να «απαιτούν» διάφορα, μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις στους Σκοπιανούς με τους οποίους ταιριάζουν απόλυτα, χωρίς καμιά αμφιβολία, στην μεγαλομανία και στον τοιχοδιωκτισμό.

Τέλος, στο τοπίο της ελληνικής προεκλογικής αβεβαιότας δεν λείπουν και τα «αποβατικά» γυμνάσια της Τουρκίας που φωτογραφίζουν ελληνικά νησιά του Αιγαίου –τελευταίο «κρούσμα» (15/2/2012) το σοβαρό επεισόδιο αμφίβιων καταδρομέων με τουρκική ακταιωρό. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα!

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου