Τελευταιες Ειδησεις

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ο 1ος Κύπριος στην κορυφή του Έβερεστ

Το όνειρό του πήρε επιτέλους σάρκα και οστά. Ο 39χρονος Γιώργος Ανδρέου από την Αμμόχωστο έγινε χθες ο πρώτος Κύπριος που πάτησε το πόδι του στην κορυφή του Έβερεστ τιμώντας την Κύπρο με τον δικό του τρόπο.

Η Κυπριακή σημαία κυματίζει από χθες το πρωί στο υψηλότερο σημείο του πλανήτη, την κορυφή του Έβερεστ.

Ο αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης Γιώργος Ανδρέου, αναρριχήθηκε στα 8.848 μέτρα και έγινε ο πρώτος Κύπριος στην ιστορία της παγκόσμιας ορειβασίας που πέτυχε κάτι τέτοιο.

Πατώντας στο Έβερεστ, ο Γιώργος δεν ανύψωσε μόνο την Κυπριακή σημαία αλλά και τη Σημαία της Μητρόπολης Κωνστάντιας και Αμμοχώστου απ’ όπου κατάγεται.

Επιθυμία του 39χρονου ορειβάτη, μετά από πολλές αναρριχήσεις σε διάφορες περιοχές του πλανήτη τα τελευταία 9 χρόνια, ήταν να δώσει στην Κύπρο τη θέση που της αξίζει στον Ευρωπαϊκό ορειβατικό χάρτη μιας και μέχρι χθες η Κύπρος ήταν η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που η σημαία της δεν κυμμάτιζε στο Έβερεστ.

Η προσπάθειά του ξεκίνησε πριν από 50 hμέρες, μέσα από πολλές δυσκολίες, με στόχο την προσαρμογή στο υψόμετρο της περιοχής.

Το δύσκολο έργο του Γιώργου δεν τελειώνει εδώ, αφού για να ολοκληρωθεί η αποστολή του πρέπει να επιστρέψει πίσω στην Κύπρο και την οικογένεια του.

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου